A VII. TóBerFeszt képeiből     2017.08.05.

TósokAjkaBeréndLőrinte

2014. január hónap hírei

Hagyományőrző disznóvágás Tósokberénden

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Tósokberéndért Egyesület szervezésében a hagyományokat felelevenítő disznóvágás.

Már hetekkel a rendezvény előtt elkezdődött a szervezés, ugyanis ez nem csupán egy disznóvágás volt a sok közül. Az egyesület meghívta a település lakóit is egy díjmentes kóstolóra (ilyen még nem volt Tósokberénden), így lehetőséget biztosítottak a falu népének, hogy egy disznótoros erejéig megkóstolják az elkészített finomságokat.

A rendezvény főszervezője Csendes Róbert volt, aki nem csak a saját hasát szereti, hanem szívesen nyújt gasztronómiai élményeket másoknak is. A falu lakóitól öt katlant, üstöt, hat bontószéket, öt hurkatöltőt, négy gáztűzhelyet és sok egyéb eszközt szerzett be, amit odaszállítottak a Közösségi Ház udvarára. Az egyesület tagjai közül több mint 50 fő vállalt feladatot. A huszonévestől a hetvenes éveiket taposó tagokig sokan aktivizálták magukat.

Reggel 7 órára meg is érkezett az udvarra a Dezső III nevet viselő 230 kg-ot nyomó jószág. Kis humoros verssel fogadták és a szervező eligazítása után kezdődhetett a pörzsölés, Palotai Ferenc böllér irányításával. A főbb munkafolyamatok felelősei összefogták a csapatokat és gördülékenyen folytak a munkálatok. Ahol szükség volt a segítő kézre ott mindig akadt egyszerre több jelentkező is. Így délután három órára már a főbb munkákkal (leves főzés, zsírsütés, kolbásztöltés, disznósajt készítés, hurkatöltés) végeztek. Közben folyamatosan sütötték a húst, kolbászt, hurkát az asszonyok a konyhában. A menü a tervezett időre elkészült, így a pontosan érkezők, már a meghirdetett négy órától ehették a finomságokat. 210 adag étel került kiosztásra.

A jó hangulatot három harmonikás biztosította. Voltak olyan időszakok, amikor trióban húzták (Angermayer Tibor, Bábics Gábor, Csorba Tamás). Több apró momentum is emelte a rendezvény színvonalát napközben. Lehetőség volt meglepetés lovaskocsikázásra és a falu pikulása Ménkű Marci játékára a fáradt lábú asszonyok is táncra perdültek késő este.

A rendezvényen résztvevők egy jó hangulatú, ritka élményt nyújtó, tartalmas hétvégének lehettek részesei.


A Napló cikke     További képek 1     További képek 2
2014.01.22.

Üveggyári Ifi Flotta februári programjai2013-as programok      2014-es programok
2014.01.21.

III. Dezső emlékére


Bakonygyepes szülötte ő
A neve Harmadik Dezső
      Ifjan tesókkal röfögött
      Jóllakva, vígan böfögött
Leszúrta egy rozsdás bökő

További képek   (Fényképezte: Kalló)       Képek a Facebook-on   (Fényképezte: ...)
2014.01.18.
2014.01.12.

Kedves Egyesületi Tagok!

Szeretettel meghívunk benneteket az egyesületünk éves rendes közgyűlésére, mely 2014. január 10-én pénteken 18.00 órakor a közösségi házban kerül megrendezésre.

Napirendi pontok

 1. 2013. évi eredmények
  - programok
  - gazdasági beszámoló
  - Ellenőrző Bizottsági beszámoló
 2. Közhasznúsági jelentés elfogadása
 3. Új alapszabály elfogadása
 4. 2014. évi tervek
  - tervezett programok
  - tervezett költségvetés
 5. Vegyes ügyek

Az alapszabályban foglaltak szerint közgyűlésünk akkor határozatképes, ha a megjelent tagok száma
legalább 50% + 1 fő.

Amennyiben a közgyűlés a megjelent tagok létszáma miatt határozatképtelen lesz, új időpontot kell kitűzni!

Az esetlegesen határozatképtelenség miatt összehívandó újabb időpont 2014. január 10. péntek 18.30 óra, közösségi ház.

A határozatképtelenség miatt megismételt közgyűlés – az eredeti napirendre felvett kérdésekben – a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

Barátsággal:
elnökség

2014.01.02.

BUÉK 2014


2013.12.31.

Üveggyári Ifi Flotta januári programjai


2013-as programok     2014-es programok
2013.12.25.