A VII. TóBerFeszt képeiből     2017.08.05.

TósokAjkaBeréndLőrinte

2014. december hónap hírei

Megérkezett a tél


2014.12.28.

Ünnepi műsor Tósokberénden

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tósokberéndért Egyesület ünnepi karácsonyi műsorát december 20-án 17 órakor a közösségi házban, amely ismét kicsinek bizonyult.

A termet megtöltő nézők előtt a bölcsistől a nyugdíjasig minden korosztály fellépett a képzeletbeli színpadra, ahol már állt a feldíszített karácsonyfa. Először az egyesületi tagok kisgyermekei énekeltek egy kedves dalt az anyukákkal. Megható pillanatoknak lehettek tanúi a jelenlévők. Majd a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola adta elő műsorát. A hatodikos lányok rénszarvas jelmezben mutatták be látványos műsorukat, majd négy másodikos kisgyermek verset mondott. Ezután Fenyőünnep jelenetet adtak elő a 2.b osztály tanulói. A végén Rieder Sára gyönyörű fuvola játékának lehettek fültanúi a nézők. A gyerekek műsora mindig nagy sikert arat a településrészen, amelyet most Horváthné Tilhof Gyöngyi állított össze.

A műsor második felében az egyesület kórusa szerepelt. Az idén változatos dalokat tanított be a sümegi Hanghullám versenyén sikerrel szereplő Rejtőné Csizmadia Márta. A programban szerepeltek kórusművek, dalok és mai karácsonyi „slágerek'. Nagy tetszést aratott a két latin mű előadása az Adeste, fideles és a Dona nobis. Az alkalmi kórus, amely eddig csak a karácsonyi műsorokra állt össze egyre szebben szólaltatja meg az összetettebb műveket is. Az idén Tósok és Berénd réges-régi karácsonyi szokásaiból mondtak összekötő szöveget, így a közönség jobban megismerhette a településrész múltját.

Mindezek után az egyesületi tagok kedves vendéglátással köszönték meg a nézőknek, hogy megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt. Forralt borral, teával és karácsonyi süteményekkel kínálták a vendégeket, majd baráti beszélgetések következtek, amelyre ilyenkor karácsony előtt nagy szükségük van az embereknek a mindennapi rohanásukat feledtetve.

Öröm volt tapasztalni, hogy mennyi kedves mosolyt adtak egymásnak a jelenlévők, és hogy mennyi szeretetet sugároztak egymás felé az ismerősök és ismeretlenek egyaránt.

(Csendes Róbertné)

2014.12.22.

Karácsonyi műsor a Közösségi Házban

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a 2014. december 20-án 17 órakor megrendezésre kerülő karácsonyi műsorunkra. A rendezvényen fellép a Tósokberéndért Egyesület kórusa és a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola diákjai. Az előadás után mindenkit megvendégelünk egy kis süteménnyel, teával, forralt borral.

Az Adventi rohanásban álljunk meg egy kicsit és töltsünk együtt egy meghitt estét!

2014.12.16.

Szeretetkoncert Tósokberénden

A Szent István Király Katolikus Templomban lelket melengető ünnepi hangversenynek lehettek tanúi a jelenlévők december 12-én 18 órakor, amelyet a Tósokberéndért Egyesület szervezett. A bensőséges hangulatot a templom kántorának, Kanyárné Grünvald Petrának és két kisgyermekének, Lackónak és Katának kedves éneklése indította el. Majd Hoffmanné Kovács Edit köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy ez az esemény a legünnepibb rendezvény az egyesület életében. Meghittsége, hangulata méltó a több mint 200 éves falakhoz.

A hangverseny első felében a Jubilate Nőikar adventi és karácsonyi dalokat énekelt Vörös Jánosné kíséretével, Tóth Brigitta közreműködésével. Közben Kövesdi Boldizsár verselését is hallhatták. A Halleluja szívből jövő kórusművével zárta a nagyon színvonalas műsorrészt, amelyet Hartinger Nándorné vezényelt.

A híressé vált Padragi Bányász Férfi Kórus a tőlük megszokott, férfiaktól szokatlanul lágy, szemekből könnyet csalogató dalaival méltán arattak sikert Kanyárné Grünvald Petra és Grőberné Adorján Renáta karnagyok irányításával. A szeretetről szóló mű elhangzása után, templomokban szokatlan vastapsban részesült a kórus.

Ezután közösen adtak elő műveket: Ruth Eliane Schraum: Mondd el a hegyek ormán, Adam Adolf: Szentséges éj, te csillagfényes éjjel. Wolf Péter: Ave Maria című művével pedig a felejthetetlen Tomor Sándor plébánosra emlékeztek, aki karácsonykor született. Befejezésként Kertész Krisztián orgonakíséretével elénekelték a csodálatos Csendes éjt.

A templomot megtöltő hallgatóságnak ismét szép, megható élményben volt része, kellőképp ráhangolódtak az eljövendő ünnepekre.

A műsor után a Tósokberéndért Egyesület fogadást tartott a fellépő kórusok és a vendégek tiszteletére.

Csendesné Évi, fotók: Kalló Imre

2014.12.12.

Ismét itt járt a TraMiTovábbi képek

Idén is nagy sikert aratott nem csak a gyerekek, de a felnőttek körében is a Tósokberéndi Traktoros Mikulás. Körülbelül 300 kicsi és nagy volt kíváncsi a városrész gyermekeit megajándékozó Télapóra. A kilátogatók nem csalódtak, annál is inkább, hiszen ebben az évben a Mikuláson és segítőin kívül öt mikulás ruhába öltöztetett ló és lovasa is kísérte a nem mindennapi menetet. Bízunk benne, hogy ebből is hagyomány válik és ezentúl minden évben megörvendeztetik a városrészét népét. A gyermekek csodás dalokkal és rajzokkal viszonozták a Télapó kedvességét.

Köszönet illeti támogatóinkat:

 • 'Fehér' ló fia Lovas Egyesület
 • Erika Virágbolt
 • Németh Ferenc
 • Cséri család
 • Burján család
 • Csizmadia család
2014.12.09.
2014.12.08.

Traktoros Mikulás

Ho-ho-ho-ho!

December 5-én ismét meglátogatja a Traktoros Mikulás a jó gyerekeket Tósokberénden!
A következő helyeken és időpontokban találkozhattok vele és segítőivel:

 • Szent István Király Templom melletti tér 16:00
 • Váci Mihály és Bajcsy utcai kereszteződés 16:30
 • Tósokberéndi buszforduló 17:00
 • Juhar sor - Gergőföldi utcai kereszteződés 17:30
 • Korona Étterem melletti parkoló 18:00

Érdeklődni lehet: 06 - 70 / 379 - 8631

2014.11.17.