A VII. TóBerFeszt képeiből     2017.08.05.

TósokAjkaBeréndLőrinte

2015. március hónap hírei

Szemétszedés a tósokberéndi erdőkben

Bár az erős szél nem kedvezett Tósokberénd környezettudatos lakóinak, mégis szép számmal jelentek meg a Tósokberéndért Egyesület által 2015. március 28-ára szervezett „Szemétszedés a tósokberéndi erdőben” programon. A kezdeményezéshez ebben az évben is csatlakozott a Fekete István Vadásztársaság és a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola is.

A mintegy 70 lelkes résztvevő között 20 gyermek és 20 vadász segédkezett megtisztítani az erdőt az egy év alatt újonnan felgyülemlett szeméttől. A Vadásztársaság tagjai 8 órától, a másik csapat 9 órától délig több, mint két konténernyi szemetet gyűjtött össze együtt. A már hagyományosnak mondható közösség formáló rendezvényen sajnos szomorúan tapasztalták a részvevők, hogy nem csökken a szemét mennyisége. A konténereket Ajka Város Polgármesteri Hivatala támogatásával az Avar Kft. helyezett ki és szállít el. Ami viszont örvendetes, hogy évről-évre több fiatal és gyermek jelenik meg az eseményen, akik egy oklevél mellett a Józsa Kft. és a Napcsillag Kft. jóvoltából csokit, radírt és ceruzát kaptak ajándékba, amiért példát mutatnak környezetüknek.

Vegyünk példát róluk és bízzunk abban, hogy pár év múlva már nem lesz szükség ennek a programnak a megszervezésére. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett és hozzájárult környezetünk szebbé tételéhez!

Szandi

További képek
2015.03.29.

Üveggyári Ifi Flotta áprilisi programjai

Tavalyi programok

2015.03.29.

Gyalogos túra

Útvonal:
      Padragi sziklák, Király kút, Bújó lik, Szárcsi kút,
     Csékúti hegy - Palvek pince, (nekünk) Ajka-TósokberéndTovábbi képek

2015.03.21.

Elkészült a ...

1. szám – 2013. aug.

PDF fájl

PNG képek

1. , 2. , 3. , 4. , 5. , 6. , 7. , 8. oldal

2. szám – 2015. feb.

PDF fájl

PNG képek

1. , 2. , 3. , 4. , 5. , 6. , 7. , 8. oldal
2015.03.11.

Sok szeretettel Nőnapraburcsi

2015.03.08.

TóberKóbi II. galéria

Előkészületek
Kolbásztöltés
Értékelés
2015.03.07.

II.


Regisztráció
2015.02.17.

Üveggyári Ifi Flotta márciusi programjai

Tavalyi programok
2015.02.23.

V. Noszlopi Ízparádé

Noszlop Község Önkormányzata, Noszlop Községért Alapítvány, Lucullus Borlégió Noszlop ötödik alkalommal szervezte meg a Noszlopi Ízparádé gasztronómiai versenyt három kategóriában február 15-én.

A házi készítésű ételek versenyén Szabó Péter köszöntötte a megjelent vendégeket, versenyzőket, majd Felső Sándor Noszlop polgármestere megnyitotta a rendezvényt. Ezután Szabó Péter éttermi mester ismertette a verseny szabályait és 10 órakor elkezdődött a finomságok zsűrizése.

A kocsonyákat Szabó Péter fogadós, éttermi mester, Gyémánt Diplomás Gasztronómus, Felső Sándor Noszlop polgármestere, Könyvné Dózsa Erzsébet mesterszakács, Scheck Roland mesterszakács bírálta el. Az értékelésnél figyelembe vették a kocsonya ízvilágát, küllemét, áttetszőségét és a megterítés ízlésességét, hitelességét. A versenyben 14 féle kocsonyát bíráltak el. Négy arany, négy ezüst és négy bronz minősítést osztottak ki.

A süteményeket Nardai Károly mestercukrász, Nardai Anita a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének Rendfője pékmester és cukrász, Pintér Ferenc Noszlop nyugalmazott polgármestere, Városi Attila Német Nemzetiségi Általános Iskola és Óvoda igazgatója értékelte. A 120 féle torta- és süteménycsodákból nehéz volt eldönteni, hogy melyikek a legszebbek, legfinomabbak. Tíz arany-, hét ezüst- és 6 bronzérem került kiosztásra.

Harmadik az Eltett Ételek kategóriája volt. Itt értékelésre kerültek a savanyúságok a befőttek és a lekvárok, melyeket a verseny napja előtt már elbírált a szakértő zsűri, melynek tagjai: Krassné Tóth Melinda egyetemi tanár a Nyugat Magyarországi Egyetemről, Kéry József Savanyító Manufaktúra részéről, Felsőpáhokról, Kulcsár Iván Tartósító Manufaktúra képviselője Szlovákiából, Baka településről. Az elbírálásnál szempont volt a külső megjelenés és az ízharmónia. A 100 féle eltett étel értékelése után kiosztásra került 7 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzérem.

Összességében 53 nevező részesült díjazásban és 16 különdíj is gazdára talált. A díjakat többek között felajánlotta a Lucullus Gasztronómiai Vállalkozás, Noszlop Önkormányzata, Devecseri Húsüzem, Savanyító Manufaktúra Felsőpáhokról, Tartósító Manufaktúra Bakáról.

A versenyen kiállítók is bemutatkoztak, melyek közül kiemelkedett a Devecseri Húsüzem a Noszlopi Finomságok és a Dobroty savanyúság. A finomságokat mindenki megkóstolhatta és kiválaszthatta a számára legízletesebbet, melyeket megvásárolhatott.

Szabó Péter irányítása mellett ismét egy magas színvonalú versenyben volt része minden megjelent vendégnek, versenyzőnek, noszlopi lakosnak. A Noszlopi Nemzedékek Hagyományőrző csoportja is színesítette a programot.

CsnéBÉ

2015.02.18.

Valentin-napi Batyus Farsang

A Tósokberéndért Egyesület fiataljai két legyet ütöttek egy csapásra február 14-én, amikor egy rendezvény keretében ünnepelték a Valentin - napot és a farsangot.

A műsorvezető, Rejtőné Csizmadia Márta köszöntötte a vendégeket, majd a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete hangulatos, vidám kánkánt táncolt, a lányok mellett néhány beöltözött férfi közreműködésével. A produkciót az igen sokrétű Ozorai házaspárnak köszönhették a jelenlévők, akik az előadásban résztvevőket finom vacsorával vendégelték meg.

Ezt követve „szerelmes és házaspárok” versenye következett. A zsűri feladatait Gróf Alexandra szervező látta el a közönséggel együtt. Az előre jelentkező párokat még néhányan követték és szerelemmel kapcsolatos tesztet töltöttek ki, ahol a fiatalabb párok diadalmaskodtak. A verseny folytatásában párcsaták folytak. Ki mennyire ismeri a párját külső és belső tulajdonságában, érdeklődési körében? A végére maradt két pár pedig összemérte tudását zenefelismerésben és tánctudásban. A versenyt ifjú Ozorai Sándor és kedvese nyerte meg Szalai László és párja előtt.

A jelmezversenyben a nőknél Geriné Lukács Melinda vehette át jutalmát, a férfiaknál Szalai László lett az első. Köszöntötték a jelenlévők előző este a Bánki szalagavatóján bálkirállyá választott Csánitz Márkot, aki az egyesület legutóbb felvett öt fiataljának az egyike. Ezután fél 11-ig a tombolasorsolásig ropták a különböző generációk együtt a táncot.

A több, mint 50 értékes tombolatárgyat vállalkozók és egyesületi tagok ajánlották fel, melyek között az idén is sok könyv talált gazdára, ez kevés ilyen jellegű rendezvényen fedezhető fel.

A főbb programok után hajnalig tartott a bál, melyhez a zenét az egyesület dj-e Gróf Roland szolgáltatta, mert az egyesületnek az is van, de vannak festői, fényképészei, zenészei, szakácsai, cukrászai, sportolói, táncos lábú fiai, énekesei, versírói és még lehetne sorolni a sok tevékenységet, amivel foglalkoznak, amihez értenek.

CsnéBÉ

2015.02.18.