A VII. TóBerFeszt képeiből     2017.08.05.

TósokAjkaBeréndLőrinte

2015. június hónap hírei

Civil Fesztivál - TBE ART Stúdió

(album1)  Képek a Civil Fesztiválról   (album2)

Gratula: burcsi

2015.06.27.

V. Jubileumi "TÓBERFESZT"

Tósokberéndi Nosztalgia Jármű Fesztivál

2015. augusztus 1-én!Részletek hamarosan!

2015.06.25.

Jól teljesítettek a katolikus iskolában a végzősök

Az évtizedeken át működő állami és az önkormányzati iskolák után egyre több városban működnek egyházi fenntartás alatt az általános iskolák. A járás egyetlen római katolikus iskolája Tósokberénden található. Az itt tanuló diákok kimagasló eredményeket értek el.

A tósokberéndi Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolában a most elballagott végzősök tanulmányi átlaga: 4,1 volt. Az egyházmegye legnagyobb elismerését a Szent Imre díjat Rieder Sára érdemelte ki. Schenek Dániel, Kéthely Laura, Korbély Csongor, Horváth Gergő és Szekér Zsuzsanna Szent Imre oklevelet kapott. Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet három tanuló érdemelte ki: Kéthely Laura, Kocsor Nóra, Serfőző Liza. Az Aerobik országos diákolimpián Farkas Petra IV. korcsoportban a dobogó legmagasabb fokára állt fel. Illés Olivér jégkorongban országos bajnok lett a csapatával. Licsár László legszebb eredménye Mountain bike országos döntőben a diákolimpián „B” kategóriában hatodik helyezés. Bóday Dominik a diákolimpián lövészetben 11. lett. Megyei Novellaíró pályázaton különdíjat kapott Kocsis Ingrid. Olvasási területi versenyen Horváth Gergő és Schenek Dániél második lett. Műveltségi vetélkedőn Kocsor Nóra harmadik helyen végzett. Hermann Ottó biológiai versenyen Horváth Gergő ötödik helyezést ért el. A Kaán Károly országos természet- és környezetismereti verseny megyei döntőjében Horváth Gergő első helyezést ért el. 2015-ben a Szent István – díjat Kéthely Laura Dalma, Rieder Sára és Schenek Dániel kapta meg. Kéthely Laura Dalma, Rieder Sára, Kocsor Nóra 8 év kitűnő tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért és magatartásáért, kiváló közösségi munkájáért, Schenek Dániel, Szekér Zsuzsanna, Serfőző Liza 8 év jeles tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért, kiváló közösségi munkájáért érdemelt ki elismerést. Korbély Csongor 8 év jeles tanulmányi eredményéért, kiváló közösségi munkájáért, Németh Boldizsár 8 év jeles tanulmányi eredményéért, Szabó Viktória 8 év jó tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért és magatartásáért, kiváló közösségi munkájáért, Szabó Kornél 8 év jó tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért kapott elismerést a nyolcadik év végén. Kiváló közösségi munkájáért: Sztarácsek Jázmin, Csobán Csenge, Kocsis Ingrid, Farkas Petra, Horváth Gergő, Bóday Dominik, Pados Gergő, Zalányi Kornél érdemelte ki a tantestület dicséretét.

A 28 végzős tanulóból 15-en gimnáziumban, nyolcan szakközépiskolában és öten szakiskolában folytatják a tanulmányaikat. Az elért szép eredmények nemcsak az iskola hírét öregbítik, hanem a családoknak, a településnek és a városnak is dicsőséget szereznek.

CsBÉ

2015.06.24.

Egy nap, hegy nap

Harmonikaszótól és nótázástól volt hangos a Csékúti hegy felső és középső dűlője június 20-án, szombaton. A Csékúti Hegyért Egyesület hívta a természet- és borbarátokat egy kellemes programra.

A rendezvény - amely már hatodik éve színesíti a városi egyesületek éves programját – tíz órakor vette kezdetét. Az egyesület elnöke, Mészáros László megnyitójában a bor és az egészség szoros kapcsolatáról beszélt, majd Dorner László önkormányzati képviselő elmondta, hogy szívügyének tekinti a civil szerveződéseket, mindig szívesen jön erre a rendezvényre is.

Ezek után Csorba Tamás - aki félig csékúti, félig tósokberéndi – harmonikázására felsorakozott a 100 vendég és a felső dűlő bejárásával kezdődött a program. Három stáció volt betervezve, de végül hat helyen kínálták süteménnyel, pirított dióval és sokféle finom borral a helybelieket, ajkai nyugdíjasokat és a szép számú tósokberéndieket.

Az elnök elmondta, hogy örömmel tapasztalják, hogy egyre több ajkai vásárol szőlőbirtokot, amelyekhez viszonylag olcsó áron hozzá lehet jutni. Ugyanakkor még mindig számtalan elhanyagolt műveletlen szőlő található a hegyen és bíztat mindenkit, hogy vásároljanak területet, hiszen közel van a városhoz, jó a közlekedés és barátságosak az árak.

A jelenlévők szeme elé tárult a Kisalföld a Somlóval és a Ság-heggyel, valamint a Balaton-felvidék hegyei. A látványban sokáig gyönyörködtek egy-egy megállás alkalmával. A program végén egy vadpörkölttel kínálták a vendégeket az egyesület tagjai, majd kellemes beszélgetéseket folytattak és kedvenc nótáikat húzta a harmonikás.

CsBÉ

2015.06.24.

Kirándulás: Csékút, Csurgókút


Bortúra a csékúti hegyre   (album1)   "Vízkúra" a csurgókúti forrásnál
Bortúra a csékúti hegyre   (album2)   "Vízkúra" a csurgókúti forrásnál

...
Azért a víz az úr!

Petőfi Sándor

2015.06.23.

I D Ő P O N T V Á L T O Z Á S !!!

15:30 helyett 16:30-kor lép fel a TBE Art Stúdió.

Mindenkit sok szeretettel várnak!

2015.06.19.

Csékúti hegybejárás


A tavalyi képek!       A tavalyelőtti képek!

Egy nap hegynap

Mészáros Laci egyesületi elnök meghívta egyesületünk tagjait erre a rendezvényre, amely 20-án, szombaton délelőtt 10 órakor veszi kezdetét.

Program:

 • 10 órakor megnyitó. Mindenki kap egy stampó pálinkát, egy boros poharat a kóstolásokhoz.
 • Pincék meglátogatása harmonikaszó mellett nótaszóval.
 • A végén közös ebéd elfogyasztása.
 • Mindez 800 Ft/fő, amit az egyesület átvállal a tagok helyett.
 • Közlekedés: kerékpárral (Természetesen egyéb járművel is lehet menni.)

Holnap reggel kilenckor találkozunk a Kristály pálya bejáratánál.

Aki nem jelzett vissza, de jönne, szívesen látjuk!


Csendes Róbert


2015.06.19.

Pedagóguskórusok hangversenyei


Szeretettel várunk minden kedves vendéget a Pedagóguskórusok Országos Találkozója alkalmából rendezett hangversenyekre június 20-án 16.00 órától az alábbi helyszíneken.

Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ (Szabadság tér 13.)
 • Pedagógus Vegyeskar, Szombathely
 • Liszt Ferenc Vegyeskar, Vásárosnamény
 • Pedagógus Női Kar, Sárvár
 • Palotásy János Vegyeskar, Jászberény
 • Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara
Tósokberéndi Szent István Király templom (Szent István út 76.)
 • Schola Kamarakórus, Balatonfüred
 • „Szirmok” Női Kar, Érd
 • Fasang Árpád Vegyeskar, Budapest
 • Pedagógus Női Kar, Tiszaföldvár
 • Zrínyi Miklós Vegyeskar, Budapest
 • Ádám Jenő Pedagóguskórus, Mátészalka
Evangélikus templom (Kossuth L. u. 2/b.)
 • Abaúji Pedagógus Kórus
 • Maróthi György Pedagóguskórus, Debrecen
 • Vox Femina Női Kar, Komárom
 • Érsedvadkerti Pedagóguskórus
 • Szeghy Endre Pedagógus Női Kar, Szeged
 • Cantare Városi Vegyeskar, Gyöngyös
Bánki Donát Szakképző Iskola (Bródy I. u. 2.)
 • Liszt Ferenc Pedagógus Kórus, Szekszárd
 • Ajkai Pedagógus Női Kar
 • Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, Sopron
 • Pedagógus Női Kar, Fertőszentmiklós
 • Daróci Bárdos Tamás Vegyeskar, Hajdúböszörmény

18.00 órakor összkar a találkozó kórusaival, Pápa Város Fúvószenekara és az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar kíséretével az Agórán.

2015.06.18.

Panaszláda - Valami Bűzlik Tósokberénden


TV AJKA interjúja (2015.jún.10.)
2015.06.13.

Meghívó

2015.06.10.

Eddig nem jelezték a bűzt Tósokberénden


Fotó: Penovác Károly (veol.hu)

Eddig nem jelezték a bűzt Tósokberénden (a Napló cikke 2015.jún.04.)
2015.06.05.
2015.06.04.

Valami bűzlik TósokberéndenBeteríti Beréndet a bűz (a Napló cikke 2015.jún.02.)
2015.06.02.

Üveggyári Ifi Flotta júniusi programjai


Katt a képre, s nagyobb lesz!
2015.06.01.